Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шестима бургаски магистрати ще разясняват на гимназисти съдебната система у нас

Шестима бургаски магистрати ще разясняват на гимназисти съдебната система у нас

По програма първата среща на учениците е със съдия Павлина Стойчева на 23 февруари. Тя ще говори за административното правосъдие.

За първа година Бургаският административен съд се включва в Образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", която се осъществява съгласно споразумение между ВСС и МОН. Шестима бургаски магистрати ще разясняват на гимназисти съдебната система у нас в рамките на часовете по "Етика и право" от философския цикъл за десети клас.

В образователната програма ще се включат магистратите Лилия Александрова, Златина Бъчварова, Павлина Стойчева, Румен Йосифов, Веселин Енчев и Чавдар Димитров. В продължение на два месеца те ще влизат в часовете по “Етика и право“ на десетокласници от ПГРЕ “Г.С Раковски“, за да разясняват на разбираем и достъпен език на учениците теми свързани със структурата на съдебната система, административно правораздаване, учение за конституцията, професията на магистрата, правата ни като граждани на ЕС.

По програма първата среща на учениците е със съдия Павлина Стойчева на 23 февруари. Тя ще говори за административното правосъдие и ще даде насоки и знания за това как да подхождат младите хора в често срещани житейски ситуации, в които се изискват минимални правни познания.

Финалът на образователната програма ще бъде провеждането на „Ден на отворените врати“, в който учениците ще могат да се запознаят на място с организацията на работа и ще се срещнат със своите лектори в съдебните зали на Административен съд – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега