Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Щабът за бежанците вече работи

Искаме оперативна и техническа помощ от ЕС
Щабът за бежанците вече работи

Проведе се първото заседание на Националния оперативен щаб за управление и справяне с кризата, която произтича от ситуацията в Сирия, съобщават от МВР. Създадена е организация за изпълнение на 11 мерки, приети на Съвета за национална сигурност към МС.

Проведе се първото заседание на Националния оперативен щаб за управление и справяне с кризата, която произтича от ситуацията в Сирия, съобщават от МВР. Създадена е организация за изпълнение на 11 мерки, приети  на Съвета за национална сигурност към МС.

Свиква се Национален оперативен щаб и се създават 2 тактически щаба. Щабът в Елхово ще отговаря за засиленото наблюдение на границата, а щабът в Хасково – за условията по настаняване и обработка на документите на бежанците. Днес министър Йовчев ще посети тези щабове за да се запознае с работата им на място.

До момента бежанците от Сирия у нас са около 1400. За последното денонощие има 54 нелегални имигранти, от които 25 са от Сирия. В много кратки срокове трябва да намерим помещение за настаняването им,   палатковите лагери не са трайно решение. Възложено е на областните администрации и Държавната агенция по бежанците да оглеждат имоти с отпаднала необходимост за тази цел.

"Към този момент ресурсите са ограничени, местата за настаняване са изчерпани. Проучваме международния опит в случай на хуманитарна криза. В момента можем да поискаме само оперативна и техническа помощ от ЕС", заяви министърът на вътрешните работи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега