Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ще влезем или не в акциите срещу Ислямска държава?

Ще влезем или не в акциите срещу Ислямска държава?

Още в горещите часове след атентатите от 13-и ноември, България изрази солидарността си към френския народ – чрез политически писма и като гражданска позиция онлайн и офлайн. Дали обаче страната ни ще се включи в акциите срещу Ислямска държава и тероризма…?

Още в горещитечасове след атентатите от 13-и ноември, България изрази солидарността си къмфренския народ – чрез политически писма и като гражданска позиция онлайн иофлайн. Дали обаче страната ни ще се включи в акциите срещу Ислямска държава итероризма…?

Днес премиерътБойко Борисов твърдо заяви, че България няма да участва в евентуална операциясрещу Ислямска държава, предава Нова телевизия. Министър-председателятподчерта, че нашата позиция остава в полза на дипломатично разрешаване наситуацията. Към момента една от основните ни роли е да пазим европейскатаграница от нелегалното навлизане на потенциални терористи.

Междувременно,външният министър Даниел Митов посочи, че Франция не е отправяла подобнапокана, но страната ни е в готовност да помогне  "в ситуация на ответни действия и поотношение на преформулиране политиката на ЕС за бързото решаване наконфликта". Това неизключва и военна помощ, макар че Митов заяви, че ролята ни „не означава прякоучастие във военните действия“, предава БНТ.

„Може и да е логистична,може и да е помощ по отношение на информация, никой не може да каже още отсега,провеждат се операции, вие знаете и във Франция, и в Белгия по залавяне иелиминиране на терористични клетки и потенциални такива, така че дори и само синформация ние бихме могли да бъдем полезни“, посочва Митов.

Появи се и информация, че един от парижките терористи естрелял с български автомат. Дали това е така, обаче, може да стане ясно едваслед изследването на оръжието у нас. До момента Франция не е подала искане заекспертиза, но премиерът Борисов подчерта, че оръжието е от 80-те години, атези партиди не са излизали от нашата граница от повече от 15 години. Тоест,ако автоматът в действителност е български, вероятно се касае за законноизнесена преди години партида, а оръжието се е озовало в ръцете на ислямиститеслучайно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега