Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ще възстановяват разходите за път или наем на учители в малки населени места

Ще възстановяват разходите за път или наем на учители в малки населени места

Ще се осребряват билети, абонаментни карти, фактури за междуградски транспорт или гориво.

Проектна наредба предвижда учителите в малките населени места да получават допълнителна компенсация за пътни или квартира, ако са от друго място, информират от МОН. Ще се осребряват билети, абонаментни карти, фактури за междуградски транспорт или гориво. Педагозите няма да имат право да получават пари за градски транспорт.

Според наредбата, малко населено място е това, в което живеят до 5 000 души. Педагозите, които имат регистрация по настоящ адрес извън мястото, където работят, ще трябва да удостоверят този факт с документ.

Ако преподавателят реши да използва личен транспорт, отпусканите средства ще се калкулират според вида, марката, модела и разхода на гориво за маршрута от местоживеенето им до институцията, в която работят и обратно.

Ще имат право да ползват и лични превозни средства срещу фактури за заредено гориво. Разходите им ще зависят от вида, марката, модела и разхода на гориво за маршрута от местоживеенето им до институцията, в която работят и обратно.

Право на възстановяване на средства за наем ще имат и педагогическите специалисти, които са наели жилище в населеното място, в което работят. Изискването е да има сключен договор за наем, който да не надвишава с повече от 30% месечната сума за транспорт до местоживеенето им и обратно с най-евтиния вид транспорт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега