Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ще го бъде ли Океанариумът в Бургас или не - това е въпросът

Ще го бъде ли Океанариумът в Бургас или не - това е въпросът

Ще го бъде ли Океанариумът в Бургас, или не? Този въпрос си задават бургазлии още от средата на миналата година, когато проектът влезе за обсъждане в Общински съвет. Към този момент начало на строежа не е дадено, въпреки че инвеститорът има всички възможни зелени светлини, от които се нуждае, увериха ни от Община Бургас.

Ще го бъде ли Океанариумът в Бургас, или не? Този въпрос си задават бургазлииоще от средата на миналата година, когато проектът влезе за обсъждане вОбщински съвет. Към този момент начало на строежа не е дадено, въпреки чеинвеститорът има всички възможни зелени светлини, от които се нуждае, уверихани от Община Бургас.

„Към момента всички процедури поиздаване на разрешения са извършени, концесионерът е внесъл гаранционната първавноска от 660 000 лв. и може да разполага с терена“, заявиха за PoligrafF.net от пресцентърана Община Бургас.

Макар за сега проектът да стоибез развитие, концесионерът не се е отказал от него. Общината е получила твърдоуверение, че Океанариум ще има. Фирмата, поела стопанисването на терена, езаявила готовност да изпълни всички посочени в договорите ангажименти.

Не е ясно, обаче какво забавяизпълнението на проекта. По всяка вероятност, твърдят запознати, причината залипсата на развитие, са слуховете за банкрут на НПО-то инвеститор. Поинформация на ИТАР-ТАСС, още през април обединението „Мостовик“ е подалозаявление за несъстоятелност.

Липсата на средства за бургаскияпроект се дължи на множеството текущи проекти, с които НПО-то се е захванало.След мащабните строежи в Сочи, инвеститорът трябваше да се включи визграждането на Океанариум във Владивосток, Метрополитън в Омск и др. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега