Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ще го бъде ли Рибният фестивал на Бургас?

Ще го бъде ли Рибният фестивал на Бургас?

Днес трябваше да бъде открит първият Фестивал на рибата в Бургас, но на риба днес така и не замириса.

Днес трябваше дабъде открит първият Фестивал на рибата в Бургас. Според първоначално приетотоот Общински съвет предложение, събитието трябваше да се проведе през септември,но това не се случи заради ремонт на територията на домакина – Морска гара.Датата бе изместена за втората седмица на октомври, но на риба днес в Бургас такаи не замириса.

По думите навносителя на предложението – общинския съветник Ангел Божидаров, причината е „безхабериеот страна на общинската администрация“. Според него, именно Общината е трябвалода се погрижи за организацията, което така и не се случило.

„Още тази седмицаще търся спешна среща с кмета Димитър Николов и ще искам дисциплинарнинаказания по цялата верига. Надявам се да седнем и като мъже да се разберем, ипри възможност да открием фестивала още през следващата или по-следващатаседмица. Имаме достатъчно време, плановете са готови, разчетите също, трябва нисамо дата и малко работа, за да не станем за смях“, коментира днес пред „PoligrafF“ Ангел Божидаров.

Междувременно,още през август, при разговор с репортер от нашия екип, зам.-кметът ЙорданкаАнаниева коментира, че Общината не е организатор на фестивала, че запровеждането му са подели инициатива общински съветници, което означава, чеадминистрацията няма да бъде домакин на събитието.

„Ще осигуримвсичко, което се иска от нас, ще помогнем, но ние не го организираме“,коментира Ананиева. Божидаров контрира с въпроса „А кой да го организиратогава?“ и подчерта, че решението е взето от Общински съвет, но заорганизацията е сформирана специална комисия.

В решението езаписано, че изготвянето на програмата за фестивала е възложено на  „временна комисия в следния състав: членоветена Постоянна комисия по култура и читалищна дейност и Постоянна комисия потуризъм, Йорданка Ананиева – зам.-кмет „Култура и образование“, както и двамапредставители от общинска администрация (един юрист и представител от ОП„Туризъм“)“.

Ще го бъде ли всепак Рибният фестивал, вероятно ще научим след евентуалната среща между АнгелБояджиев и кмета Николов. Припомняме Ви, че идеята на феста бе да събере наедно място майстори на рибата, виното и бирата, занаятчии, музиканти, танцовисъстави от региона. Целта пък е удължаване на туристическия сезон в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега