Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ще може ли родител да плесне детето си?

Ще може ли родител да плесне детето си?

Стратегията за детето не е нормативен документ и няма да даде повече права на социалните работници да разделят деца от техните родители, спрямо сега действащите. Това обясни социалният министър Бисер Петков във връзка с продължаващия дебат по проекта на стратегията, който предизвика напрежение и граждански протести в няколко града у нас в понеделник, пише Дарик.

Стратегията за детето не е нормативен документ и няма да даде повече права на социалните работници да разделят деца от техните родители, спрямо сега действащите. Това обясни социалният министър Бисер Петков във връзка с продължаващия дебат по проекта на стратегията, който предизвика напрежение и граждански протести в няколко града у нас в понеделник, пише Дарик.

Документът беше публикуван за обществено обсъждане през февруари, но заради противоречивите реакции спрямо отделни текстове срокът за обсъждане беше удължен до края на май.Не е ясно кога новата стратегия ще бъде приета от правителството, доколкото няма краен срок за това, обясни още Бисер Петков.

По думите му текстът, който предвижда изрична забрана за телесно наказание на децата, може да претърпи промени, така че да не се свързва с шамаросването.„Първо трябва да се разбере какво се е имало предвид по този текст. Да, той може да претърпи съответните промени, така че да не се асоциира с шамаросването и да не се свежда до въпроса може ли родител съответно да плесне детето си. А това, което стратегията има за цел е да насърчи използването на други методи на възпитание у децата, които не уронват тяхното достойнство“, допълни министърът.

„И затова, доколкото наистина ние отчитаме, че родителите, както и по Конституция, имат основната отговорност по възпитанието на техните деца, в случая стратегията задава и мобилизира усилията на всички институции за подкрепа на семейството в развития потенциал на децата“, посочи още Петков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега