Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ще популяризират ЕДЕН дестинациите в България с европари

Ще популяризират ЕДЕН дестинациите в България с европари

Министерството на туризма спечели европейско финансиране за реализацията на проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България – второ издание“. Стойността на проекта е близо 70 хил. евро.

Министерствотона туризма спечели европейско финансиране за реализацията на проект„Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България –второ издание“. EDEN e акронимна European Destinations of ExcelleNce (най-добриевропейски дестинации) и представлява инициатива, която популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма натериторията на целия Европейски съюз.

Стойността на проекта е близо 70 хил.евро, като се финансира попрограма COSME2014 - 2020 г. на Европейската комисия и е с продължителност от 18 месеца. България е средстраните в Европа, накоито е предоставена възможност от Европейската комисия, да реализира проект запопуляризиране на ЕДЕН дестинациите.

Държавата ни печели конкурса зафинансиране, заедно със страни като Белгия, Полша, Хърватия, Унгария, Чехия,Словения, Кипър, Естония, Италия, Франция, Ирландия и Малта.Проектът цели да надградии доразвие проект на същата тема, реализиран в периода 2011 – 2012 г.

Основнатаму цел е да се промотират българските ЕДЕН дестинации на национални ичуждестранни туристически пазари. Сред тези дестинации са общините Силистра,Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна,Враца, Странджа, Белоградчик, Казанлък и Кърджали.  

В хода напроекта се предвижда да бъде осъществен контакт с ключови маркетинговитуристически фигури (национални и международни), които да бъдат въвлечени в него,за да съдействат за по-широкообхватно промотиране на българските ЕДЕНдестинации.

Планирасе заснемането на тематични видео материали за ЕДЕН дестинациите и изработване на печатни материали,пощенски картички идр. Част от проекта ще бъде и Facebook игра, в рамките на която деца от цялатастрана ще могат да участват с рисунки, а творбите на победителите, ще бъдатпоставени на картички и магнити, които допълнително ще популяризиратдестинациите.

Сред другитедейности по проекта е използването на онлайн и уеб-базирани комуникационни ипромоционални средства, сред които изработването на регулярен онлайн бюлетин,интегриране на информация за българските ЕДЕН дестинации в официалнитекомуникационни канали на Министерството на туризма и др.

Ще бъдат проведени идве работни срещи на мрежата от български ЕДЕН дестинации. Екипът за изпълнениеще организира и проведе опознавателни пътувания за ключови маркетингови фигури,избрани посредством проекта, и ще представи инициативата на избрани чуждестраннии национални туристически изложения и борси.

Сред целите напроекта е да се повиши информираността и разбирането за ЕДЕН инициативата и запринципите на устойчиво развитие. Очаква се реализацията на проекта дадопринесе за представянето на България като дестинация за алтернативен туризъми да промотира възможностите ѝ да предлага нови туристически продукти, предимнов областта на екологичния, културния и спа туризма.

Проектът ще  допринесе и за преодоляване на териториалнатаи сезонна концентрация на туристическите потоци. Основен ефект отизпълнението на проекта е постигането на трайна разпознаваемост и утвърждаванеимиджа на дестинациите ЕДЕН в България като алтернативна, нетрадиционна и екологичносъобразна форма на туризъм.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега