Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ще представят "Чудесата на Поморие" в широка обществена дискусия

Ще представят "Чудесата на Поморие" в широка обществена дискусия

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и зам.-министърът на културата Боил Банов ще участват в обществена дискусия на тема: „Чудесата на Поморие. Нови възможности за развитие на културно-исторически туризъм в региона”, на 12 август 2016 г. (петък), в гр. Поморие. Дискусията се организира от вестник „Стандарт” в рамките на Националната кампания „Чудесата на България 2016”.

Министърът на околната среда и водите ИвелинаВасилева и зам.-министърът на културата Боил Банов ще участват в обществена дискусия на тема: „Чудесата на Поморие. Новивъзможности за развитие на културно-исторически туризъм в региона”, на 12август 2016 г. (петък), в гр. Поморие. Дискусията сеорганизира от вестник „Стандарт” в рамките на Националната кампания „Чудесатана България 2016”. 

Целта на форума е дапотърси нови възможности за реклама на региона и в частност накултурно-историческите паметници на територията на община Поморие, както и даподпомогне развитието на културно-историческия туризъм. По време на събитиетоще бъдат дискутирани и възможностите за популяризиране на манастирите вБългария, както и за развитието на поклонническия туризъм.

Домакин на събитието екметът на община Поморие Иван Алексиев, а покани за участие в дискусията саизпратени до управителя на област Бургас Вълчо Чолаков, кметовете от региона,представители на министерствата на културата, на туризма, народнипредставители, представители на туристическата индустрия, бизнес организации,историци, археолози, директори на музеи. Акцент във форума ще еАнтичната куполна гробница.

Уреждането на собствеността на уникалния паметникна културата ще позволи на община Поморие да кандидатства по различниевропейски програми, за да поддържа обекта, да развива инфраструктурата околонего и да привлича български и чужди туристи. По време на форума ще бъдатдискутирани възможностите за популяризация на манастира „Св. ГеоргиПобедоносец”, храм „Св. Преображение Господне”, църквата „Св. РождествоБогородично”, историческия музей на Поморие и уникалния Музей на солта.

Вдискусията ще бъдат представени целите и етапите на кампанията „Чудесата наБългария” за 2016 г. Дебатите ще бъдат възможност за обмяна на полезни идеи заефективно сътрудничество на местно и национално ниво в процеса по опазването,развитието и популяризирането на Чудесата в региона.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега