Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ямболски ученици на опера в Бургас

Ямболски ученици на опера в Бургас

Стотици ученици от Ямбол пътуват до Бургас, за да се докоснат до магията на операта. В събота над 230 възпитаници на Математическа гимназия „Атанас Радев” изпълниха залата на Държавна опера, за да гледат „Службогонци”. Специално за тях мюзикълът се игра през деня. Въпреки че в Ямбол няма опера, учениците от V до XII клас се запознават с вечните класики като „Дон Жуан”, „Риголето” и „Трубадур” благодарение на преподавателя по музика Наталия Колева.

Стотици ученици от Ямбол пътуват до Бургас, за да седокоснат до магията на операта. В събота над 230 възпитаници на Математическа гимназия „Атанас Радев” изпълниха залата на Държавна опера, за да гледат  „Службогонци”. Специално за тях мюзикълът  се игра през деня. Въпреки че в Ямбол нямаопера,  учениците от  V до XII клас  се запознаватс вечните класики като „Дон Жуан”, „Риголето” и „Трубадур” благодарение напреподавателя по музика Наталия Колева.

Вече 18 години тя не само организирапътуванията до Бургас, но подготвя децата,така че да знаят какво се случва на сцената  и в оркестъра, който често остава скрит заобикновените зрители. „Идваме на представления трипъти в годината с деца, които проявяват интерес и се справят добре по мояпредмет.  В началото бяхме 35  души, а днес вече сме 235. Аз съм родом от Русия и съм отраснала с  опери, оперети и мюзикъли. Точно това исках дапредам  и на учениците си. Зная, че нямада ги направя музиканти, но ще станат образовани хора”, каза Наталия Колева.

За Бургаската опера присъствието  на децата е радост, защото  те са едни отнай-възпитаните им и вдъхновени зрители. Въпреки крехката си възраст ученицитеспазват желязна дисциплина по време на представленията. Единственото оживлениее преди началото,  докато петокласниците,които идват за първи път, наблюдават как оркестърът подготвя инструментите си икоментират наученото в часовете по музика. Освен овации, малчуганите подаряватна изпълнителите и цветя, които носят специално от Ямбол. 

След края на представлението учениците секачват на сцената, за да поднесат букети на певците, а после  се срещат с тях, снимат се за спомен  и си взимат автографи. На следващия деннай-коментирата тема в Математическата гимназия в Ямбол е случилото се насцената на Бургаската опера, а най-споделяните снимки  въвфейсбук са с персонажите от представленията.  „Изгледала съм целия репертоар на Операта,защото класовете завършват и на тяхно място идват други деца.

На изпращането на абитуриентите миналатагодина те ме изненадаха с нещо изключително мило. Като подарък ми поднесоха цял„том” от либрета – толкова много бяха събрали от първото до последното ни  идване. Много хора са ме питали защопроявявам този ентусиазъм и водя учениците  на опера. Отговорът е, че това има положителенефект върху децата.  Най-важното е, че дорислед като завършат моите ученици продължават да ходят на културнимероприятие  и в чужбина, и в България”,допълва г-жа Колева. Следващото посещение на децата от Математическагимназия „Атанас Радев” вБургас  ще е през юни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега