Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Японска делегация похвали Бургас като "образцов европейски град"

Японска делегация похвали Бургас като "образцов европейски град"

Община Бургас посрещна 7-членната делегация от Япония. Посещението бе във връзка с изпълнението на проекта "Световни градове", в който местните власти на Бургас и японския Тояма си партнират с Рига, Лайпциг и Векшьо.

Община Бургас посрещна 7-членната делегация от Япония. Посещението бе във връзка с изпълнението на проекта "Световни градове", в който местните власти на Бургас и японския Тояма си партнират с Рига, Лайпциг и Векшьо. По време на срещата бяха обявени трите направления на сътрудничеството между Бургас и Тояма - съвременно градоустройство и планиране, обществен транспорт и социална  политика.

Делегацията бе приета от кмета на община Бургас Димитър Николов. На срещата присъстваха още зам.-кметовете Атанаска Николова и д-р Лорис Мануелян, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, председателят на комисията по международни въпроси Георги Дражев.

"Неоценимо е съдействието, което предоставя ЕК в тази посока чрез инициативата "Световни градове". Това е изключително благоприятна среда за изграждането на перспективни партньорства", заяви по време на срещата кметът Николов. Той уточни, че Бургас е единствения български град, който участва в тази инициатива.

Въпреки огромните разстояния, които делят двата града, между тях има много общи неща - излазът към море и ентусиазмът да се развиват активно, като залагат приоритетно на устойчивите политики за градски растеж.

"Бургас е отличен пример за добре развит и устроен европейски град", заяви по време на срещата зам.-кметът на град Тояма - Джун Накамура. Той посочи още, че се надява паралелно с обмена на добри практики да се задълбочат връзки между двата града в различни сфери.

Проектът "Световни градове" се финансира от Генерална дирекция "Регионална и урбанистична политика" на Европейската комисия, с подкрепата на организацията "Местни власти за устойчиво развитие" - ICLEI. Основен компонент е междуобщинския обмен на опит за улесняване на диалога между градовете в Европейския съюз и специфични партниращи страни.

Целта му е да прилага в международен мащаб принципите на сътрудничество, които изграждат регионалната политика на ЕС. ICLEI координира обмена на политики за градско развитие между ЕС - Канада и ЕС - Япония.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега