Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ярката естествена светлина може да помогне при лечението на "мързеливо око"

Ярката естествена светлина може да помогне при лечението на "мързеливо око"

Мързеливо око (амблиопия) означава намалено зрение на едното или двете очи.

Мързеливо око (амблиопия) означава намалено зрение на едното или двете очи, което се развива без обективна аномалия на зрителния апарат. Обикновено това явление се наблюдава в ранна детска възраст. Предвид това е трудно да се диагностицира, особено ако детето не вербализира, че има проблем.

Едното от очите става водещо, създава повече връзки с мозъка, подава повече информация. С течение на времето другото, което не се използва толкова активно, деградира. Лечението е възможно до 8-годишна възраст. А прегледите са задължителни, особено при наличие на опасения от наследственост.

Според в лабораторията на д-р Хосе-Манюел Алонсо, "мързеливото око" може да се стимулира с ярка естествена светлина, която да провокира действие, пише "Medical Express". Бъдещият офталмолог Понс Торес е открила при разработка на докторската си степен, че пациенти с амблиопия обработват по-трудно светлинните сигнали, от тъмните.

В този ред на мисли, експериментите са насочени към противодействие на т.нар. "мързеливо око" чрез светлинни стимули, които да засилят обмена на информация по онези невронни връзки, които не се използват активно.

Към момента амблиопията се лекува най-често като активното око се закрива с превръзка, което автоматично кара другото да работи извънредно, за да компенсира.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега