Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"симБиотично" се прибра "у дома" при Атанасовското езеро

"симБиотично" се прибра "у дома" при Атанасовското езеро

Ново пространство на Атанасовско езеро бе открито официално по време на Фестивала на солта.

Ново пространство наАтанасовско езеро бе открито официално по време на Фестивала на солта, който се проведе през уикенда. То ще приема посетители всекиден от 9:30 до 19:30 часа до 10 септември, след което до следващия активен сезон щеотваря само за организирани групи. Достъпът до него е откъм велоалеята доновото кафене и администрацията на Черноморски солници АД.

Една бившасолничарска барака е превърната в атрактивна изложбена площ и приютява кактоекспозицията "симБиотично", така и солничарски кът, богата Морска библиотека исвежа зона за релакс и четене на открито.

Авторите на новотопространство – Диана Павлова от БФБ и арх. Мариана Сърбова споделиха своятамотивация и вдъхновение за създаване на новото "симБиотично" място иблагодариха на всички, които им помогнаха за много кратък период и с многоусърдие да създадат толкова изчистено, различно и приятно пространство.

В "симБиотично" Ви очаква  едноименната интерактивна изложба, вдъхновена ипосветена на Атанасовско езеро, която представя по необичаен и артистичен начинприказното езеро на птиците, солта, слънцето и цветните води. На тази изложба няма да видите обичайните красиви фотосиили табла със сложни и дълги текстове и обяснения. Напротив, чрез забавниилюстрации ще научите историята на езерото и как се е променяло през вековете, какчовекът е моделирал природата за своите нужди, как се получава солта вбасейните, кой живее и царува в Атанасовско езеро, различни любопитни инеподозирани факти.

Малки и големи могат да се забавляват с птичия копир, дастроят валове, диги и бохори и да сглобят пъзелите с основните заплахи заптиците. Щъркелът Густав ще ви разкаже за своето пътешествие до Африка по времена есенната миграция. Артистичният проект се радва на огромен интерес в 13-те градаи места, които е посетил досега и вече е видян от над 30 000 човека.

Освен изложбата, за която имаинформация на английски и руски език, в новото пространство има кът снай-ползваните солничарски инструменти, историята на солодобива и значението насолта. Тук може да намерите сол и сувенири, богата морска библиотека, хамаци имясто за почивка и четене, както и стоянка за велосипеди. Входът е свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега