Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АБВ настоява за ново самостоятелно звено за борба с бедствията и авариите

АБВ настоява за ново самостоятелно звено за борба с бедствията и авариите

Петков: Трябва да се възстанови и Националният учебен център по гражданска защита в Монтана.

АБВ настоява държавата да създаде новосамостоятелно звено, пряко подчинено на Министерския съвет, което да се бори сбедствията и авариите. Това заяви по време на пресконференция председателят на партията РуменПетков. Той бе категоричен, че след 2009 година в България, на практика,структурите за защита на населението са оставени на произвола на съдбата и са частичноили напълно разсипани.

„Ние считаме за грешка закриванетона Министерството на бедствията и авариите през 2009 г. Резултатът епрактическата ликвидация на „Гражданска защита“. Ликвидирани са 23 отобщо 31 отряда на „Гражданска защита". По същество са ликвидирани иотрядите на алпинистите и на леководолазите и сега, когато имаме стихия,бедствие, авария хората се събират на някакъв хаотичен принцип. Също така не севоди подготовка на такива отряди - както в средносрочен, така и в дългосроченплан. Практически ликвидиран е и експертният състав, който осъществявадейностите и координацията по превенцията и риска. От 600 души за страната, саостанали под 100. Всичко изредено до тук е катастрофално от гледна точка наспособностите на държавата да води политика на превенция“, заяви Петков.

Според него освен новозвено за борба с бедствията и авариите държавата трябва да възстанови и Националнияучебен център по гражданска защита в Монтана, като към него да се структуриратведнага филиали в шестте района за планиране.

„Много е важно, в този порядък навъзстановяване и изграждане на институционални инструменти, да се създадевисокоефективна система за доброволни формирования“, завърши Петков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега