Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АФИ отличи Джейн Фонда с почетна награда за цялостен принос

АФИ отличи Джейн Фонда с почетна награда за цялостен принос

Американският филмов институт отличи актрисата Джейн Фонда с един от върховите призове в сферата на седмото изкуство – Наградата за цялостен кариерен принос. Статуетката й бе връчена на изящна церемония от Майкъл Дъглас, който я посрещна на подиума с думите: „Джейн, ти си истински филмов аристократ – не по рождение, а по силата на таланта си“.

Американският филмов институтотличи актрисата Джейн Фонда с един от върховите призове в сферата на седмотоизкуство – Наградата за цялостен кариерен принос. Статуетката й бе връчена на изящна церемония отМайкъл Дъглас, който я посрещна на подиума с думите: „Джейн, ти си истинскифилмов аристократ – не по рождение, а по силата на таланта си“.

76-годишната актриса иполитически активист на свой ред посрещна приза, отправяйки съвет към младитеси колеги за дълготрайна и продородна кариера: „Задавайте въпроси, останетелюбопитни. Много по-важно е да проявявате интерес към всичко, отколкото даканализирате интереса към себе си“.

Джейн Сиймор Фонда е родена през1937 г. в Ню Йорк. Макар да идва от семейство на звезди – баща й е прословутиятХенри Фонда, актрисата рано открива собствената си индивидуалност, бягайки откухата поплярност на роднинските си връзки. В арсенала си тя има два оскара,три награди Златен глобус и още куп номинации.

Освен на големия екран, Фонда сепроявява и като политическа активистка, феминистка и основателка на течения въвфитнеса и аеробиката. Открито се обявява против войната във Виетнам и по-къснов Ирак.Именно активността и по отношение на политическите и социални въпроси са част от предпоставките за почетната награда, увенчала над 50-годишната кариера на Фонда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега