Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Айтоските "млади огнеборци" станаха шампиони в областта

Автор: "PoligrafF" , от 30.05.2019 0
В жестока конкуренция с още 12 отбора от Бургаски регион, айтоският отбор успя да се пребори за призовото първо място.

Безапелационна победа на XX-то юбилейно издание на областното състезание на младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” постигна отбор „Орел-160” при училище „Никола Вапцаров” - Айтос. В жестока конкуренция с още 12 отбора от Бургаски регион, айтоският отбор успя да се пребори за призовото първо място, следван от втория айтоски тим „Аетос-160” при училище „Христо Ботев” и бургаския отбор от училище „Антон Страшимиров”. 

Юбилейното областно състезание бе открито на стадиона в Руен в присъствието на Областния управител на Бургаски регион – Вълчо Чолаков, Кмета на Община Руен – Исмаил Осман, Началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция” – комисар Антон Мирков, Началникът на Граничен полицейски участък „Летище” – Бургас – комисар Антон Андонов, Началника на Регионално управление на образованието – инж. Виолета Илиева, Председателя на БЧК – Бургас – Виолета Радева и др. 

В тържественото си слово по повод откриването на XX-то юбилейно издание на областното състезание на младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” Областния управител Вълчо Чолаков за пореден път изрази възхищението си от изключително рисковата и хуманна професия на огнеборците. Той поздрави младите огнеборци за участието им в спортната инициатива, като им пожела здраве, късмет и много дързост за да могат и в бъдеще да борят една от стихиите – огъня.

След старта на областното състезание, сили в двете дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м. щафетно бягане с препятствия”. премериха 13-те отбора от младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. И в двете дисциплини отбор „Орел-160” при училище „Никола Вапцаров” Айтос грабна призовото първо място, като второто при „Бойното разгръщане” бе за - „Аетос-160” при училище „Христо Ботев” – Айтос, а при „Щафетното бягане”- за отбор от училище „Антон Страшимиров” – Бургас. Отборът домакин на спортна инициатива при училище „Елин Пелин” – с. Руен се класира на осма позиция при „Бойното разгръщане” и 13 – при „Щафетното бягане”.

Припомняме Ви, че движението Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” е с международен характер, като на всеки две години  Международната асоциация на пожарните и спасителните служби /CTIF/, организира състезания, в които участват и наши млади огнеборци.

В България движението е възстановено от началото на учебната 1999/2000 година по разработен примерен устав, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката за организация на дейността в системата на просветата.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или