Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Акция "След дъжд качулка"!

Проверяват лицензи и изправност след трагедията
Автор: "PoligrafF", от 15.06.2011 5
Акция "След дъжд качулка" или казано иначе по традиция в нашата страна представители от всички инстутуции се втурнаха да проверяват причините за катастрофата на АМ "Тракия", да обявяват ден на траур, да посещават мястото на инцидента и т.н.

Акция “След дъжд качулка” или казано иначе по  традиция в нашата страна представители от всички инстутуции се втурнаха да проверяват причините за катастрофата на АМ “Тракия”, да обявяват ден на траур, да посещават мястото на инцидента и т.н. Поредната такава акция  бе от Министертвото на транспорта, информационните технологии и съобщенията/МТИТС/.

По нареждане на министър  Ивайло Московски ИА „Автомобилна администрация” е започнала пълно разследване на лиценза на фирмата-превозвач, техническата изправност на автобуса и фирмата, извършила техническия преглед. Питаме се защо ли това не бе предвидено и не бе направено досега? Може да се обзаложим с всеки, че от днес насетне ще има ежедневни проверки на изправността на автобусите, лицензите им и така  поне месец-два докато поутихне шума около трагедията, но така е в България.   

По последна информация автобусът с рег. № А8534АН марка “Мерцедес 0303” извършващ обществен превоз на пътници, по автобусна линия София – Бургас е собственост на фирма “Бургас Тур 90” ЕООД – Бургас. Той е преотдаден за ползване на фирма превозвач “Ентуртранс” ЕООД – Бургас, която има лиценз за извършването на вътрешни превози на пътници, валиден до 2015 г. Фирмата е в процедура по несъстоятелност от февруари 2011 г., която не е завършила.  

Автобусът е произведен 1989 г. и е преминал за последно технически преглед на 8 март 2011 г. в пункт за годишни технически прегледи „Авто Пако” ООД, следващата дата за преглед е 7 септември 2011 г.  

По данни от тахографската шайба автобусът се е движел с позволените 100 км/ч.   В автобуса е имало двама водачи, както е по изискване. Водачът, който е управлявал превозното средство, е преминал психологическо изследване на 3 май 2011 г.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или