Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алексиев: Жителите на Каблешково няма да копаят септични ями

Алексиев: Жителите на Каблешково няма да копаят септични ями

"Община Поморие ще защити пред всички отговорни институции интересите на жителите на Каблешково, за да не се налага да копаят септични ями около домовете си." Това заяви кметът Иван Алексиев по време на срещата с жителите на града, на която присъстваха кметът на Каблешково Елена Бояджиева, ресорните заместник-кметове и общински съветници.

"Община Помориеще защити пред всички отговорни институции интересите на жителитена Каблешково, за да не се налага да копаят септични ями около домовете си."Това заяви кметът Иван Алексиев по време на срещата с жителите на града, накоято присъстваха кметът на Каблешково Елена Бояджиева, ресорнитезаместник-кметове и общински съветници.

В следствие натри подадени жалби за незаконна канализация от жител на града, Регионалната инспекцияпо околната среда и водите /РИОСВ/– Бургас издаде предписание да се създадатусловия битовите отпадъчни води да се заустват в санитарни ями, съгласнонаредбите на Закона за устройство на територията.

„След полученотопредписание от РИОСВ веднага изпратихме заявление, че настояваме за отсрочка.”– каза кметът Иван Алексиев. Той уточни, че прединвестиционното проучване заизграждане на канализация на Каблешково и Ахелой е внесено в Министерството наоколната среда и водите /МОСВ/ още през месец януари 2012 г., като преди това еподписано споразумение с Община Несебър отпадните води да се заустват впречиствателна станция Равда.

Отговорът гласи, че проучването  е одобрено, но програмния период 2007-2013 г.ще обхване единствено проекти на населени места с над 10 000 жители,затова ще получи финансиране през новия програмен период 2014-2020, но еотказана техническа помощ за изготвяне на проекта.

„Ние доказахме пред МОСВ, чеКаблешково има нужда от изграждане канализация. На базата на нашето проучванеградът е на първо място в генералния регионален план за ВиК мрежата на ОбластБургас. За Каблешково е предвидена 56 км. канализация, 22 км. водопроводнамрежа и отделно дъждовна. До края на месеца ще стартираме процедура по избор наизпълнител за изготвяне на техническия проект, за да може в момента, в койтоОперативна програма „Околна среда 2014-2020” заработи да внесем проекта” –заяви кметът Иван Алексиев пред жителите на Каблешково.

„С тези доводи щенастояваме за отмяна на разпоредбата на екоинспекцията и ще защитим интереситеви” – каза още той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега