Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алпинистът-зоолог Боян Петров е изчезнал в Хималаите

Алпинистът-зоолог Боян Петров е изчезнал в Хималаите

Към момента се организира спасителна операция по издирването му.

Алпинистът-зоолог Боян Петров е в неизвестност. Това съобщи съпругата му - Радослава Ненова днес. Изследователят е изчезнал при изкачването си на връх Шиша Пангма във Високите Хималаи. Към момента се организира спасителна операция по издирването му.

"Отлагах този пост, за да си представям още малко, че всичко е наред. Но историята бавно плъзна по чужди сайтове, а вече и във външно министерство. Боян е в неизвестност от дни, някъде по склона на връх Шиша Пангма. Със сигурност е направил опит да се качи на върха, защото палатката му е била на лагер 3", разказва Ненова.

По думите й, времето рязко се е влошило и другите момчета от експедицията на Петров са слезли в базовия лагер. Заради метеорологичните условия, спасителната акция в момента не е възможна. Тя ще стартира най-рано утре.

"В планината хората стават повече от семейство и знам че ще направят всичко по силите си тази история да завърши добре. За хора обсебени от осемхилядниците базов лагер е повече от дом, а снежния склон им действа като лампа на пеперуда... едни от най-силните приятелства съм направила в планината, като наркотик е...", казва още съпругата на авантюриста.

Връх Шиша Пангма е най-ниският и един от най-малко изкачваните осемхилядници. Той се намира в Тибет, на границата с Непал. Височината му е 8 013 м. Въпреки сравнително "ниската" си височина, той се смята за един от най-опасните. В исторически план човекът го е покорил най-късно - едва през 1964 година. В опита си да го изкачат са загинали 21 алпинисти.

Експедицията на Боян Петров в Хималаите стартира на 10-и април. Планът му бе да покори Шиша Пангма, след което да се качи и на "върха на света" - Еверест.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега