Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Амфитеатърът в "Меден рудник" ще бъде част от комплекс за отдих от 10 декара

Амфитеатърът в "Меден рудник" ще бъде част от комплекс за отдих от 10 декара

Представиха проекта пред жители на комплекса.

Община Бургас представи пред жители на комплекс "Меден рудник" проекта за новия парк с амфитеатър, който ще се изгради в зона А. На общественото обсъждане присъстваха териториалният директор Магдалена Манолова, главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева, ръководителят на проектния екип Мария Белински, експерти и общински съветници.

Новият парк ще се простира върху терен от 10 декара, който се намира от северната страна на ДГ "Чайка". Там ще бъдат обособени три зони. В едната от тях, точно до спирката, ще има елха, кръгъл площад и търговски площи. Предвидено е да се поставят 6 малки павилиона по 7 кв. м., 4 по-големи до 15 квадрата.

Следващата зона е предвидена за спорт и отдих. Тя ще разполага с фитнес уреди и детски кът с люлки, батут, бабуни и пързалка. Една от люлките ще бъде специална и ще е предназначена за деца в инвалидни колички.

В третата зона ще се намира амфитеатърът. Неговите тераси ще бъдат направени от габиони, а за седалки ще се използват дървени скари. Амфитеатърът ще разполага със сцена от 600 кв. м. Зад нея се предвижда да има малка сграда, която ще служи за съблекалня и гримьорна. Целият парк ще е съобразен с изискванията за достъпност на хората с увреждания до всяка една от зоните.

Редуцирането на съществуващите в момента павилиони предизвика недоволството на някои от търговците. Притесненията им са, че някои от тях няма да могат да продължат да работят на това място. От администрацията им отговориха, че проектът е обявен за обсъждане и по него може да се правят предложения.

"Време е да се обърне внимание и на зона А в комплекса и няма как да бъдат оставени неугледни пространства. Затова проектантите имаха задача да предложат решение за един определен брой позиции за павилиони, които ще бъдат разрешени в условията на чл. 56 по ЗУТ, за да осигурят услугите, предвидени в Закона", каза главният архитект инж. Веселина Илиева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега