Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: 47 са организираните български туристи, които все още са в чужбина

Ангелкова: 47 са организираните български туристи, които все още са в чужбина

Туристите, блокирани в Малта, са предимно самоорганизирани, направили са резервациите си през Booking. Продължават усилията за организиране на тяхното прибиране.

Продължават дейностите по извеждането на чуждестранните туристи у нас към родните им страни. Към момента в Боровец има 25 чуждестранни туристи. 21 от тях са английски граждани, които утре ще се завърнат у дома с чартърен полет. Други трима са от Сърбия, има и един австриец. 16 чужденци има и в Пампорово. Те са от Румъния, Русия, Турция и Хърватия. Всички те предстои да отпътуват утре или най-късно в събота. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на извънреден брифинг.

"В Банско - курортът под карантина, броят на чуждестранните туристи са най-много - 111. 46 британци заминаха днес, утре се очаква още 29 да се приберат у дома. Общо 66 са руските туристи, като 55 от тях са дошли у нас чрез туроператори. Получихме информация, че има възможност те да не бъдат качени в самолета, тъй като те идват от град под карантина. Проведохме разговор с руския посланик, който пое ангажимент да се организира отделен чартър за тях", допълни министър Ангелкова.

"Имаме информация за 47 български туристи, които се намират на организиран туризъм в чужбина. Те се намират в Куба, Аржентира, Мексико, Занзибар и Великденските острови", допълни министърът на туризма. Има проблеми с извеждането на нашите граждани само от Буенос Айрес, във връзка с ограничените полети.

Тя подчерта, че това е броят на организираните туристи, които са преминали през туроператорски компании. Конкретни за самоорганизираните туристи се събират ежедневно, като обикновено това става чрез посолствата ни, най-вече когато самите наши граждани се обърнат към тях.

Туристите, блокирани в Малта, са предимно самоорганизирани, направили са резервациите си през Booking. Продължават усилията за организиране на тяхното прибиране.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега