Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Андрей Пантев: Не може да си въобразите, че всичко е позволено

Андрей Пантев: Не може да си въобразите, че всичко е позволено

"Създаде се прецедент, който отключи кутията на Пандора". Това заяви зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов от парламентарната трибуна. Той обяви, че левицата ще подкрепи искането да бъде създадена анкетна комисия заради скандалния случай с лекарите в Горна Оряховица и четените от Цветан Цветанов СРС-та в пленарна зала.

Вътрешният министър Цветан Цветанов постави началото на злоупотребата с информация от СРС-та. Това беше една грозна манипулация. Създаде се прецедент, който отключи кутията на Пандора. Това заяви зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов от парламентарната трибуна. Той обяви, че левицата ще подкрепи искането да бъде създадена анкетна комисия заради скандалния случай с лекарите в Горна Оряховица и четените от Цветан Цветанов СРС-та в пленарна зала.

Според Найденов, комисията не би могла да изтрие публичното унижение на хората, които са избрали медицината за своя професия, нито обидата на лекарите от Горна Оряховица. Няма да намали и възмущението от поведението на министър Цветанов, който посочи лекарите за злодеи и произнесе присъда от трибуната на парламента. Комисията обаче може да разкрие механизма за злоупотреба със СРС-та и как те се превърнаха в единствено средство за придобиване на информация.

„Хората очакват отговори за Бирата, контрабандата, митниците, политическата зависимост и политическото покровителство”, изтъкна Ангел Найденов. Той изрази възмущението си от размотаването и нежеланието да се дадат отговори от управляващите. Зам.-председателят на ПГКБ определи като удобно постановлението на Софийска градска прокуратура по случая.  Депутатът отбеляза, че актът не е окончателен и добави: „Ние ще обжалваме пред Софийска апелативна прокуратура”. Миков изтъкна, че от постановлението става ясно, че вещественото доказателство е било магнитен диск, а не четиво за министъра.

Според Андрей Пантев не става дума за инцидент, а за явление. „Става дума за преднамерено принизяване на лекарската професия и абсолютизиране на лекарските грешки”, заяви депутатът от левицата. Пантев изтъкна, че политическите грешки са много по- страшни от лекарските, защото често пъти те предрешават съдбата на милиони и живота на десетки хиляди. „Не може да си въобразите, че всичко е позволено”, обърна се Пантев към мнозинството от ГЕРБ и добави: „Понякога, за да се извиниш, се иска повече достойнство и мъжество, повече увереност, отколкото ако упорито повтаряш глупави несъответствия”.        

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега