Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

БАС наложи 47 786 лева глоба на строителна фирма за укриване на данъци

Автор: "PoligrafF", от 04.09.2019 0
Дружеството не издало 21 фактури и избегнало плащането на общо 47 786,39 лева.

Бургаският апелативен съд наложи финансова санкция в размер на 47 786, 39 лева на строително дружество, регистрирано във Варна, за укриване на данъци в особено големи размери. Въззивният състав отмени решението на Окръжния съд, с което е отказано налагането на санкцията.

Решението на първата инстанция е обект на протест от страна на прокуратурата, която е оспорила изводите на съда за изтекла погасителна давност на престъплението, за което е бил осъден управителя на дружеството.  След като се е запознал с материалите по делото и е обсъдил  доводите на страните Бургаският апелативен съд е намерил протеста  на прокуратурата за основателен.

С присъда на ОС – Бургас по наказателно дело от общ характер собственикът на дружеството е признат за виновен в това, че през периода от 14-и май 2011 г. до 01-ви април 2013 г. в град Бургас, при условията на продължавано престъпление, в качеството си управляващ и представляващ дружеството, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на юридическото лице в особено големи размери – общо 47 786,39 лева. Средствата представляват дължим от дружеството корпоративен данък по ЗКПО за 2012г. в размер на 13 618,18 лева и дължим данък върху добавената стойност по ЗДДС в размер на 34 168,21 лева.

Собственикът на дружеството не издал общо 21 броя фактури за получени плащания на различни по размер суми, общо възлизащи на 217275 лева, като потвърдил неистина в две справки-декларации и затаил истина в осем справки-декларации по чл. 125 от ЗДДС  и в годишна данъчна декларация до ТД на НАП–Бургас.

До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд необявените и неплатени данъчни задължения са внесени в бюджета заедно с лихвите. Съдът е освободил управителя от наказателна отговорност и му е наложил административно наказание глоба от 2 500 лева.

Присъдата е била потвърдена от Апелативен съд – Бургас, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или