Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

БСП предлага 50 лева данъчно облекчение на родител на месец за всяко дете в семейството

Автор: "PoligrafF", от 22.11.2019 0
Тишев: "Това е политика, мярка срещу демографската криза".

”Предлагаме намаляване с по 500 лева за всяко дете от данъчната основа на месец на работещи родители, което означава 50 лева повече да остават във всяко семейство. На годишна база това са 600 лева. Това е социална политика. Това е политика, мярка срещу демографската криза”. Това заяви народният представител от  “БСП за България” Николай Тишев по време на дебатите по предложенията на левицата в данъчните закони. Той коментира, че и в момента „облекчението“ за дете на месец е 1,66 лева.

”Някой може ли да каже с тези 1,66 лв. на месец какво може да купи един родител на своето дете”, посочи Тишев. По думите му, държавата трябва да помогне на младите хора и младите семейства с данъчни облекчения, ако иска да ги задържи тук, а не да заминат и създават добавена стойност в чужбина, децата им да се раждат там, а България малко по малко да се обезлюдява.

Друго предложение на БСП е една пета от размера на данъците върху доходите на физическите лица с постоянен адрес да остава в общините, както и една десета от размера на внесения ДДС от обекти за търговия на дребно. По думите му, в края на всяка данъчна година се оказва, че държавният бюджет винаги е на излишък, а общинските бюджети винаги са хронично недофинансирани.

”Всяка година държавата делегира все повече и повече задължения на общините, без това да е подплатено с каквото и да е финансиране. Правим това предложение, за да не се налага кметовете да се нареждат пред Министерството на финансите и да просят средства за допълнително финансиране, както и да  се прекрати практиката Министерски съвет да отпуска милостиня за българските общини и то само за определени от тях. Това е неприемливо и неправомерно. Винаги сме твърдели, че общините трябва да станат финансово независими и това трябва да се случи с промяна на законодателството”, каза в заключение Николай Тишев.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или