Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Без нова улица в "Изгрев", жителите на комплекса не искали

Без нова улица в "Изгрев", жителите на комплекса не искали

Проектът беше представен на обществено обсъждане през април и предизвика остри спорове и дори физически сблъсък между гражданите.

Третият етап от ул. "Георги Калоянчев" в "Изгрев" няма да бъде реализиран, заради категорично изразеното нежелание от жителите на комплекса, информират от пресцентъра на Общината. Проектът беше представен на обществено обсъждане през април и предизвика остри спорове и дори физически сблъсък между гражданите. 

Заради създалото се напрежение и с цел да проучи нагласите на жителите на "Изгрев" към проекта, от Общината подготвиха представително социологическо проучване, което трябваше да стартира на 30 май. Междувременно постъпиха жалби от живеещите в блокове 27, 27 б, 28, 28 А, подкрепени със стотици подписи, в които гражданите изразяват несъгласието си с проекта.

Поради тази причина бяха прекратени всякакви дейности по изграждането на нова улица в к-с "Изгрев". Вместо това, средствата ще бъдат пренасочени към други инфраструктурни подобрения в комплексите и кварталите на града, посочват от Общината. До този момент на трасето са извършени само проучвателни изкопни работи, следите от които ще бъдат заличени.

Основните аргументи в полза на изграждане на улица между кръстовището със светофарна уредба по ул. "Георги Калоянчев" и бул. "Димитър Димов" в "Изгрев", бяха свързани с повишаване безопасността на движението, нов вход/изход за комплекса, регламентиран автомобилен достъп до прилежащите жилищни сгради, запазване на зелените площи и изграждането на нови паркоместа. В момента за достъп до прилежащите жилищни блокове и болници се използва асфалтова алея с малка широчина и това създава конфликтни точки между пешеходци и МПС.

Разминаването и паркирането на автомобилите често става през зелените площи. Според проекта, по дължината на новата улица трябваше да бъде изграден крайуличен паркинг за успоредно паркиране, паркинг пред бл. 183, както и ново улично осветление, предпазен парапет около детската площадка и засаждане на нова дървесна и храстова растителност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега