Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Благотворителна акция набира средства за закупуване на детска линейка за Бургас

Благотворителна акция набира средства за закупуване на детска линейка за Бургас

Дончо Златев: "Във времето на върлуваща пандемия е още по-важно да отделим най-беззащитните и най-уязвимите от основния поток болни възрастни".

"Над 6000 деца в България се раждат недоносени за година. Това е около 10% от общия брой на родените деца в България, при спад до 4% в Европа. Във времето на върлуваща пандемия е още по-важно да отделим най-беззащитните и най-уязвимите от основния поток болни възрастни. Тук идва и нашата възможност в това трудно време да се обединим и да осигурим една такава линейка, която да обслужва децата и младежите".

С този призив инициаторът на кампанията - бургаският баща и представител на Фондация "Св. Николай Чудотворец" - Бургас Дончо Златев апелира всеки, който има тази възможност, да се включи в дарителската акция за закупуване на детска линейка за нуждите на бургаското здравеопазване. Можете да подкрепите кампанията и през платформата HelpKarma.

Припомняме Ви, че Златев отдавна стои зад тази кауза. По негова информация, линейката, която е необходима, е на стойност около 150 000 лева. Тя е оборудвана с високотехнологичен транспортен кувьоз за неонатални пациенти, монтиран на специализирана самоносеща се носилка. Кувьозът притежава вграден мониторинг на кислородната концентрация, вградена пулсова оксиметрия и електрически акумулаторен модул, гарантиращ висока автономност на апарата.

В специално помещение на кувьоза е инсталирана преносима кислородна бутилка с редуцир-вентил с двойно предназначение, чрез който може да се подава сгъстен кислород към транспортен респиратор или да се осъществява кислородна терапия с регулируем поток, чрез директно администриране на кислород в пациентният отсек на кувьоза.

В оборудването е включена и втора многофункционална носилка, която е предназначена за педиатрични пациенти и е окомплектована с комфортен хигиеничен матрак и предпазни колани. За подпомагане на манипулациите, носилките се фиксират върху механична основа, с възможност за контрол на позицията в три посоки.

Целият комплект носилки и основа е сертифициран за динамично натоварване 10G и позволява само за минута линейката да се модифицира от неонатална в педиатрична линейка, както и обратно. С цел осигуряване на възможност за провеждане на дихателна реанимация и респираторна поддръжка, линейката е оборудвана и със съвременен микропроцесорен транспортен респиратор с директни менюта за неонатологични и педиатрични пациенти, както и с опционално меню за възрастни.

Към медицинското оборудване са включени и други основни животоспасяващи и животоподпомагащи уреди и оборудване, като дефибрилатор с приставки за деца и бебета, пациентски монитор, помощна носилка за ръчно транспортиране, мобилен стол за пациенти в седящо положение, вакуумна инсталация, стационарна и мобилна кислородни системи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега