Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 100 деца приема тази година новият филиал на ДГ "Ханс Кристиян Андерсен"

Близо 100 деца приема тази година новият филиал на ДГ "Ханс Кристиян Андерсен"

Старият павилион е изцяло ремонтиран, занятията в него започват в понеделник.

С весело детско тържество днес бе открит новият филиал на ДГ "Ханс Кристиян Андерсен" в бургаския комплекс "Лазур". Негови гости бяха кметът Димитър Николов, заместникът му Йорданка Ананиева, общински съветници, директори и педагози от други детски градини в Бургас, родители.

На мястото на стария павилион с амортизирана конструкция и потенциално опасен, строен през 1977 г., днес е изградена модерна и функционална сграда. От понеделник в нея влизат три трупи деца, на възраст 3, 4 и 5 години, а наесен ще бъде сформирана още една група за тригодишни, за да станат възпитаниците на филиала близо 100.

С проекта е изпълнено остъкляване на вътрешния двор и обособяването му като зала за тържества, културни прояви и групови занимания. Цялостно е преустроено външното дворно пространство. Там има четири игрови площадки с ударопоглъщаща настилка, оборудвани с детски съоръжения и пясъчник, футболно игрище. Във филиала вече има удобен физкултурен салон, изцяло нов лекарски кабинет. Изградена е достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение.

"Желая щастливо детство на вашите възпитаници! Тази година предстои откриването на още една детска градина в "Меден рудник", а за следващата сме предвидили още две. Благодаря на общинските съветници, че подкрепиха единодушно проекта за този филиал. Разчитам на тяхната подкрепа и за изграждането на предвидените нови детски градини догодина", каза кметът Димитър Николов.

С реализацията на този проект Община Бургас отговаря на голямото търсене на свободни места в централна градска част. По време на строителните дейности малчуганите, които се обучаваха в стария павилион, за удобство на родителите бяха преместени на близки места и в прекрасни условия - в основната сграда на ДГ "Ханс Кристиян Андерсен" и във филиала на ДГ "Вълшебство".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега