Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 7 000 от областта са си сменили личния лекар през декември

Близо 7 000 от областта са си сменили личния лекар през декември

През декември 2010 г 6 858 здравноосигурени лица от Бургаска област са се възползвали от правото си да сменят личния си лекар

През декември 2010 г 6 858 здравноосигурени лица от Бургаска област са се възползвали от правото си да сменят личния си лекар, съобщи за радио „Фокус” Бургас Полина Донова, експерт „Права на здравноосигурени граждани” в РЗОК. През юни 2010г личен лекар са сменили 7 839 лица. По думите на Донова причините за смяна на личния лекар са най-различни едни от тях е отдалеченост на лекарския кабинет, не достатъчна според пациента оказана помощ и личностни причини.

„Хората могат да се възползват от правото си да сменят личния си лекар два пъти годишно през юни и декември. Първоначален избор на личен лекар може да се направи през цялата година. Извън сроковете за смяна на личен лекар може да се направи смяна на лекар ако се смени адрес. За смяната е необходимо човека да с е снабди с регистрационна форма на постоянен избор, която може да му се предостави от здравната каса тя се подава при новоизбрания лекар и той я носи в РЗОК”, разказа Донова. Броят на хората които са избрали личен лекар в областта са 412 052, от тях към момента здравноосигурени са 347 326.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега