Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Божи гроб затвори врати заради пандемията от Covid-19

Божи гроб затвори врати заради пандемията от Covid-19

Засега се очаква рестрикцията да бъде в сила за седмица, но е възможно удължаване на този срок.

Базиликата "Възкресение Христово", построена на мястото, където според преданието е разпнат, погребан, а сетне и възкръснал Исус Христос, затвори врати заради пандемията от коронавирус. Засега се очаква рестрикцията да бъде в сила за седмица, но е възможно удължаване на този срок, предава "Jerusalem Post".

Първата църква на Божи гроб, който се намира в този храм, е издигната по инициатива на откривателката на Животворния кръст и майка на Св. Константин Велики - Света Елена. Първият и величествен за времето си храм на Възкресението на мястото е осветен в присъствието на император Константин Велики и представители на православното духовенство на 13 септември 335 г. (стар стил).

"Ако кризата продължи и в навечерието на Великден, ще се търси начин за организация на честваните в рамките на предприетите от правителството на Израел рестрикции. Целта е празненствата и молитвите да продължат в по-малък мащаб, съгласно мерките за безопасност", коментира пред Ройтерс говорителят на Асамблеята на католическите ординарии в Светите земи Абу Насър. По думите му обаче в храмовете няма да се пускат поклонници, предвид ограничението от не повече 10 души на едно място.

Междувременно, Йерусалим, който е свещено място както за християните, така и за евреите и мюсюлманите, въведе задължителни мерки, които се спазват и от трите религиозни общности. Еврейските синагоги вече са затворени за посетители. Молитвите се осъществяват на открито, в присъствието на не повече от 10 души.

Мюсюлманските джамии също са затворени за посетители. Масовите молитви са преустановени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега