Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бригада "Атанасовско езеро" събира доброволци от цялата страна

Бригада "Атанасовско езеро" събира доброволци от цялата страна

Предизвикателството тази година ще бъде изграждането на гигантска платформа във водите на Атанасовско езеро.

Този август за 29-ти път доброволци от цялата страна ще се настанят крайсолената лагуна и ще дарят времето и уменията си в помощ на екзотичното място сбогата природа. Традиционната бригада в полза на птиците на Атанасовско езероще се проведе от 19 до 27 август 2017 г.Предизвикателството тази годинаще бъде изграждането на гигантска платформа във водите на Атанасовско езеро,която ще осигури безопасно място за гнездене и почивка на къдроглавитепеликани.

През ноември 2016 сдоброволци и при трудни метеорологични условия бяха построени две по-малкиплатформи с площ 64 м2, благодарение подкрепата на козметична фирма LUSH.Сега предстои да се построятплатформи с още 80 м2 площ, които да се свържат с останалите и такада се изгради най-голямата изкуствена платформа, строена за всички години на природозащитнатабригада. За да предложат най-перфектните условия за къдроглавитепеликани, участниците в бригадата ще трябва да допълнят платформата със снопи от тръстика, които предварително самище изкосят от периферията на езерото. Очакват ги и много другидейности в полза на езерото и неговото огромно птиче разнообразие.

Участницитеще придобият допълнителни умения и познания в областта на природозащитата, щеимат възможност отблизо да видят и да опознаят обитателите на бургаските езераи всички заплахи за съществуването им, пред които са изправени. За всичко, които проявявяват по-специаленинтерес към птиците и искат да научат повече за тях - мястото е Атанасовско езеро, времето – от 19 до 27 август на природозащитната бригада, където ще могат да наблюдават есенната миграцияна птиците по най-големия миграционен път в Източна Европа – Виа Понтика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега