Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британска IT компания ще прави интернет платформа за транспортни превози у нас

Британска IT компания ще прави интернет платформа за транспортни превози у нас

Централата ще бъде във Варна и ще обслужва още няколко страни от региона.

Британска IT компания ще реализира у нас дигитална платформа за закупуване на билети за всякакъв транспорт онлайн, без оскъпяване на цената. Тя ще обхване няколко страни в региона, но централата ще се намира в България. Инвестицията възлиза на над 1 млн. долара, информират от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Зам.-министърът Александър Манолев проведе среща с ръководството на фирмата. Директорът Кент Мосбек обясни, че системата ще бъде внедрена в България, Унгария, Сърбия, Румъния и Хърватия. Първият етап ще включва автобусните превози - междуградски и международни. пътувания.

Чрез платформата потребителите ще могат да закупуват билети за автобусните направления изцяло онлайн, без промяна в крайната цена и ще могат да предоставят билета си дигитално на мобилния си телефон или друго устройство на водача. По този начин ще се спести време, консумативи и др.

От британската компания посочиха още, че са избрали страната ни заради високото ниво на подготовка на местните IT специалисти, които ще бъдат един от най-важните и необходими ресурси за създаване на платформата. Централата ще се намира във Варна, като към момента вече се водят преговори с някои от най-големите автобусни превозвачи, които са изразили сериозен интерес за партньорство.

Зам.-министърът Манолев пое ангажимент ведомството да съдейства за реализирането на проекта. Той представи настоящото състояние на IT сектора у нас, както и нивото на заплащане в него. Обсъдени бяха и възможностите за съдействие за организиране на срещи с транспортния бранш и координирането на действията им с други институции.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега