Бургазлия сред осемте депутати милионери

Автор: "PoligrafF", от 26.07.2013 0
Осмина депутати от различни политически сили в 42-рото Народно събрание са милионери. Общото им имотно състояние се изчислява на над 10 млн. лева, удостоверяват декларациите, които народните избраници са представили пред Сметната палата.

Осмина депутати от различни политически сили в 42-рото Народно събрание са милионери. Общото им имотно състояние се изчислява на над 10 млн. лева, удостоверяват декларациите, които народните избраници са представили пред Сметната палата.

В топкласацията е и бургаският депутат от ГЕРБ Семир Абумелих. Депутатът е собственик на първата частна болница в Бургас - МБАЛ “Дева Мария”. В топкласацията на най-богатите парламентаристи влизат още  трима депутати от Коалиция за България - Георги Мърков, Мартин Захариев и Петър Курумбашев, четирима от ГЕРБ - Вежди Рашидов, Иван Портних, бивш депутат, избран за кмет на Варна и Светлин Танчев, един от ДПС - Веселин Пенев, пише “dnes.bg”.

Последният всъщност е най-заможният народен представител с депозит от 3 219 506 лв. В декларацията на Пенев освен милионите фигурират още 27 имота, разпръснати в цяла България. В богатството на народния избраник от Търговище влизат закупени от него и съпругата му Радосвета Пенева лозя, ниви, ливади.

Според имотната декларация срещу 26 лева семейството на Веселин Пенев е придобило къща до морето. Покупката не е придобита веднага, а в продължение на седем години.Изгодната сделка в близост до морето в с. Рогачево, община Балчик, е описана на трета позиция в документа - къщата с двор е 620 кв. м, от които 174 кв. м, представляват разгъната застроена площ. В колона 10 - цена на придобиване, е записано 26 лева.

”Построил съм си къщичката през ония години за посочената в декларацията цена”, обяснява депутатът пред “168 часа”. Селото се намира на 5 км от елитния морски курорт Албена. И на 40 километра от Варна. Серията от добри сделки, реализирани от Пенев, продължава и в Пловдив. От декларацията му е видно, че за 40 лева е купил част от жилищна сграда в Пловдив с разгъната застроена площ 255 кв. м.

Срещу 607 лева семейството придобива и агроаптека в Пловдив. Придобитите земеделски терени на Пенев са основно в Южна България в районите на Пазарджик, Пловдив и Садово.

Предприемчивият депутат е агробизнесмен и затова и в подадената от него имотна декларация Пенев съвестно е изброил и други имоти, земеделски земи - ниви, ливади, трайни насаждения.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или