Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските ученици излизат в грипна ваканция от понеделник

Бургаските ученици излизат в грипна ваканция от понеделник

Това съобщи кметът Димитър Николов в социалната мрежа Instagram.

Бургаските ученици излизат в грипна ваканция от понеделник. Учебните занятия няма да се провеждат между 27 и 31 януари (следващата работна седмица). Това съобщи кметът Димитър Николов в социалната мрежа Instagram след среща с началника на РЗИ - д-р Георги Паздеров.

"След стотиците емоционални запитвания, които получих, ви информирам, че току-що разговарях с д-р Паздеров и реших да предложа на епидемиологичния щаб обявяването на грипна ваканция. Това е начин превантивно да изпреварим разпространението на грипа. Затова припомням на учениците, че грипната ваканция не е за купони, нито за събиране с приятели (най-вероятно за писане заедно на домашни), а за да се ограничат контактите със заразени с вируса хора", гласи съобщението на профила на Николов.

Към момента това е само препоръка. Очаква се Областният щаб да заседава в петък. В началото на тази седмица статистиката показваше, че отсъстващите по болест ученици са средно 10%. Необходимият процент за обявяване на епидемиологични мерки е 30%.

Преди два дни със заповед на кмета беше обявен засилен филтър в детските градини и ясли, който според родителите вече дава положителен резултат. Родителите не са допускани в тях, а служителите в детските заведения поемат децата още от входа и следят здравословното им състояние. На всички директори е дадено указание да включват в менюто на детските заведения чай, мед и извънредна дажба цитрусови плодове.

Припомняме Ви, че ежегодно през януари бургаските деца и младежи засипват профилите на общината и кмета в социалните мрежи с молби за дървена или грипна ваканция, често в рими, със симпатични колажи, мили обръщения и забавни апели. Тази година бургаските ученици бяха още по-иновативни и стартираха онлайн подписка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега