Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски математици обраха челните места от национални състезания

Бургаски математици обраха челните места от национални състезания

Възпитаниците на природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков” в Бургас за пореден път защитиха доброто име на училището си, като само за един уикенд завоюваха 20 челни места в национални състезания.

Възпитаниците на природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков” в Бургас за пореден път защитиха доброто име на училището си, като само за един уикенд завоюваха 20 челни места в национални състезания.  

Цели шест са първите места в индивидуалното класиране, които младите математици донесоха в родния град след завръщането си от ХІІ  математически турнир „Академик Кирил Попов“, провел се в Шумен.  От 11 до 13 май над 700 изявени в точната наука деца от цялата страна мериха сили в два етапа - индивидуален и отборен. Под вещото ръководство на преподавателите Ваня Стоянова, Красимира Димитрова, Ганка Вътева и Антоанета Граматикова бургаската група показа размазващо конкуренцията превъзходство и освен първите, успя да завоюва още пет втори и две трети места в категориите V,VI,VII и VIII клас.

Отборното класиране също не мина без бургаско участие. След двучасово решаване на задачи, отборът на шести клас заслужено се нареди на първо място в своята категория. Изцяло женският отбор на осми клас от своя страна се отчете с класиране на трето място.  Отличното представяне на ПМГ „Акад. Никола Обрешков”  продължи и по време на националния кръг на олимпиадата по математика.

За столицата на 11 май заминаха 7 представители на гимназията, а трима от тях се върнаха като членове на проектонационалния отбор по математика, който ще представи България на Балканската олимпиада. В разширения състав на отбора младша възраст влизат Еожен Овагемян от VІІІ клас и Мария Делякова от VІІ клас с преподаватели Красимира Димитрова и Ганка Вътева. Тодор Марков от XI клас с ръководител Йовка Николова се класира на второ място в олимпиадата и се окичи с титлата „лауреат”. Той е и третият ученик от Бургас, който получи място в проектонационалния отбор по математика.  

Отново представители на бургаската математическа гимназия са безспорните победители от националния кръг по информационни технологии, провел се от 11 до 13 май в Монтана. Георги Костадинов и Иван Пенчев от ХІ завоюваха титлата „лауреат” и челното място в категория „Интернет програмиране”. Благодарение на отличните си познания в областта, двете момчета получиха и възможността да продължат образованието си във факултета по математика и информатика към СУ „Св. Климент Охридски” без да полагат конкурсен изпит.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега