Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас-Александруполис с отрицателна оценка за въздействието върху околната среда

Бургас-Александруполис с отрицателна оценка за въздействието върху околната среда

МОСВ постави отрицателни оценки на доклада за оценка на ОВОС и на приложения към него доклад за оценка на степента на въздействие върху зоните от Натура 2000 (ОСВ) за петролопровода "Бургас - Александруполис" за участъка от тръбата на територията на Република България.

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) постави отрицателни оценки на доклада за оценка на ОВОС и на приложения към него доклад за оценка на степента на въздействие върху зоните от Натура 2000 (ОСВ) за петролопровода "Бургас - Александруполис" за участъка от тръбата на територията на Република България. Заинтересованата от реализацията на проекта компания "Транс Болкан Пайплайн Б.В. – клон България” съобщи, че изискването на допълнителна информация е част от процедурата за ОВОС.

Според зам.-председателят на Комисията по околна среда и води в Народното събрание Иван Алексиев твърденията на проектната компания "Транс Болкан Пайплайн", че изискването на допълнителна информация е част от процедурата за ОВОС не са верни, тъй като до такава процедура се стига единствено и само при поставяне на отрицателна оценка на доклада, т.е. проекта не отговаря на редица важни изисквания, като мотивите за връщането са подробно описани в писмо на МОСВ до възложителя". 

Народният представител от ПП ГЕРБ разясни и последващите етапи на процедурата: "Възложителят разполага със срок до два месеца от получаване на бележките да отстрани посочените пропуски и да представи в МОСВ допълнени доклади по ОВОС и по ОСВ за нова оценка на качеството. Срокът за тази оценка е 30 дни след внасянето на допълнените доклади в МОСВ. Само ако двата доклада бъдат оценени с положителни оценки, може да се пристъпи към продължаване на процедурата по ОВОС - организиране на срещи за обществено обсъждане със засегнатите общини и кметства на българска територия."  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега