Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Бургас е готов да посрещне зимата

Автор: "PoligrafF", от 30.09.2015 0
Бургас е готов да посрещне зимния сезон. Днес представители на Община Бургас, държавни институции и пътноподдържащи фирми обсъдиха готовността за зимата, начините за реакция при усложнена обстановка и аварии.

Бургас е готов да посрещне зимния сезон. Днес представители на Община Бургас, държавни институции и пътноподдържащи фирми обсъдиха готовността за зимата, начините за реакция при усложнена обстановка и аварии. До 16 ноември специална комисия с представители на общинската администрация ще извърши проверка на пътноподдържащите  фирми за наличието на необходимите машини и материали.

Консорциум “Титан - Бургас” ще се грижи за почистването на улиците в Бургас и комплексите на града. От фирмата са подготвили  40 машини, 150 тона сол и 250 тона луга. Общинската пътна мрежа и кварталите ще се поддържат от фирма “Чистота”. За почистването на пътищата дружеството ще разполага с 20 специализирани машини, 150 тона сол и 250 тона пясък. Предвижда се при възникването на извънредна обстановка да се мобилизират още машини и персонал.

Община Бургас ще следи стриктно за спазването на подписаните договори за поддържането на пътищата при усложнена зимна обстановка. 220 машини, от които 5 роторни снегорина, ще се грижат за разчистването на републиканските пътища. В “Пътна полиция” ще действа денонощен щаб, който ще ръководи организацията на движението при бедствена обстановка.

Най-критичните райони при снеговалеж и лошо време са пътищата в посока “Сарафово” и “Крайморие”, надлезите и магистрала “Тракия”.  При необходимост високопроходима техника на “Пожарна безопасност и защита на населението” ще се използва за осигуряването на помощ на хора в трудно достъпни места.

Училищата, които се отопляват с локално парно, ще имат необходимото гориво за студените месеци, уверяват от Регионалния инспекторат по образованието.

Електроразпределителното дружество има готовност да мобилизира допълнително електромонтьори при възникване на аварии по преносната мрежа.  Общинският превозвач “Бургасбус” също предприема мерки за осигуряването на добро и безопасно пътуване на хората през зимата. Те включват цялостна проверка на системите на градския транспорт и денонощни дежурства на диспечери, които да следят състоянието на трафика.

Общинското предприятие “Транспорт” ще извършва денонощно видеонаблюдение на пътищата и кръстовищата в Бургас. Информацията ще бъде предавана на кризисните щабове. Експертите ще следят за опасни дървета и при нужда те ще бъдат премахвани. Репатриращите автомобили също ще се използват при необходимост. С тях ще се отстраняват коли, които са паркирани на опасни места или пречат на разчистването на улиците.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или