Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас посреща туристическия сезон с обновен център

Бургас посреща туристическия сезон с обновен център

Основната част от капиталовата програма на Община Бургас за 2011 година включва завършване на стартиралите обекти през 2010 година – заяви пред жители на Бургас от района на ТД „Приморие” зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Основната част от капиталовата програма на Община Бургас за 2011 година включва завършване на стартиралите обекти през 2010 година – заяви пред жители на Бургас от района на ТД „Приморие” зам.-кметът Йорданка Ананиева. Тя очерта параметрите на бюджета и подчерта, че за формиране на допълнителен ресурс в общинския бюджет се правят усилия да се осигури финансиране по оперативни програми на ЕС.

В общественото обсъждане се включиха още главният архитект на общината Веселина Илиева и директорът на ТД „Приморие” Стефан Дубаров. До началото на туристическия сезон ще приключи изграждането на пешеходната зона в центъра на Бургас, както и ремонтът на улиците „Ботева” и „Цар Петър” – стана ясно на срещата. Завършва и проектът „Морско казино”, като до лятото ще е реконструирано и прилежащото пространство. Готов за подаване е проектът за реконструкция на Мостика и сградния фонд на остров „Св. Анастасия”.

Очаква се по проект за енергийна ефективност да се направи осветление на 75 улици, част от които са на територията на ТД „Приморие”. По същия проект ще се ремонтират основно детските градини „Слънце” и „Златна рибка”, както и още 8 на територията на града.

Продължава реконструкцията на ул. „Цар Калоян”, която се извършва на етапи, за да се осигури движението по нея. Полагат се усилия ремонтите на улиците да вървят в синхрон с експлоатационните дружества, извършващи подмяна на кабелна мрежа и ВиК. Тази година ще бъде реконструиран и басейнът в Младежкия културен център. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега