Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас се включва в Европейската нощ на учените

Бургас се включва в Европейската нощ на учените

За пета година Бургас се включва в посрещането на Европейската нощ на учените. Мащабното събитие се провежда ежегодно в цяла Европа. Около 300 европейски града ще вземат участие, като сред тях са и София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Варна и Бургас.

За пета година Бургас се включва в посрещането на Европейската нощ на учените. Мащабното събитие се провежда ежегодно в цяла Европа. Около 300 европейски града ще вземат участие, като сред тях са и София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Варна и Бургас.

Бургаската Европейска нощ на учените ще се проведе в сградата на Етнографския музей на ул. “Славянска” 69. Инициативата стартира в 18 часа на 26-и септември (петък). Входът е свободен.

Музейната академия ще премине под мотото„Човешкият разум в науката и религията”. В нея своите възгледи ще изложат учени от РИМ – Бургас и богослови. Темите на лекциите са: „Факти и митове за човешкия мозък”, „Ролята на ума в исихазма”, „Вяра и наука”. В рамките на събитието, ще бъде представена и изложбата„Мистерията на нестинарите” и ще бъдат прожектирани филми за нестинарството от фонда на музея.   

Европейска нощ на учените се осъществява по проекта K-TRIO 2, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега