Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас спечели две зелени награди за два дни

Бургас спечели две зелени награди за два дни

Бургас бе обявен за „Най-зелен град в България за 2011 г." в категорията за градове с над 200 000 жители. Наградите се връчват като част от кампанията „Зелена България" на Министерство на околната среда и водите.

Бургас бе обявен за „Най-зелен град в България за 2011 г." в категорията за градове с над 200 000 жители. Наградите се връчват като част от кампанията „Зелена България" на Министерство на околната среда и водите.

Бургас е отличен за активната си политика за популяризиране на велосипедния транспорт – изградените нови велоалеи, проведената кампания „Бургас – велосипедният град”, проектът на Общината за предлагане на велосипеди под наем и доброто сътрудничество между местната власт и гражданското сдружение „Велоклуб Бургас”. Наградата бе връчена от избрания за президент на Република България Росен Плевнелиев на бургаския кмет Димитър Николов.

Ден по-рано /на 12 декември/ Бургас спечели и Специалната награда за „Устойчиво развитие на зелената система”. Това стана по време на ежегодната церемония, организирана от фондация „Зелена община”. Наградата бе връчена от Негово Превъзходителство посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик. Прие я зам.-кметът Атанаска Николова.

За последните 4 години в Бургас са засадени 2000 нови декоративни дървета и 3000 бр. храсти. Изградени са нови паркове и е подобрена поддръжката на старите. В тях се монтира енергоспестяващо осветление и икономична поливна система. В града са направени оградени площадки за разходка на кучета.

Гордост за Бургас е напълно обновената Морска градина. Благоустроени са парковете „Росенец” и Минерални бани. Там са направени барбекю зони, които се превърнаха в любимо място за отдих през лятото. С помощта на Община Бургас бе спечелен и се изпълнява проектът „Живот за бургаските езера” на Българско дружество за защита на птиците. Бургас е един от първите градове в България с приет общ устройствен план. Той предвижда не редуциране, а увеличаване на зелените пространства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега