Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Български софтуер сваля цените на лекарства и медицински изделия в болниците

Български софтуер сваля цените на лекарства и медицински изделия в болниците

CHIBA Tender представлява високотехнологична платформа за провеждане на явни и тайни търгове.

Иновативен български софтуер слага край на спекулациите с цените на лекарствата и медицинските консумативи в болниците. Разработката ще гарантира пълна прозрачност при закупуване на всичко необходимо за едно лечебно заведение, при това на възможно най-ниски цени, без това да вреди на качеството.

Софтуерът се нарича Complete Healthcare Integrated Business Approach, накратко CHIBA и е създаден от собственика на университетска болница "Дева Мария" в Бургас - Семир Абумелих и е пуснат за първи път именно в бургаското здравно заведение.

Как работи?

CHIBA Tender представлява високотехнологична платформа за провеждане на явни и тайни търгове. Достъпът е контролиран, като всеки доставчик, регистриран в България, може да направи свой акаунт след изпращане на заявка и проверка за идентичност. При генериране на търг от страна на болницата, доставчиците получават автоматични съобщения, с които биват поканени да направят своите оферти.

Една от уникалните функции на платформата е, че всеки участник може да вижда най-ниската предложена цена за артикулите, към които има интерес. Още при регистрация доставчиците се разделят в три групи спрямо своя търговски профил- медикаменти, консумативи, инвентар. Така се гарантира, че всеки доставчик ще получава информация за търгове, касаещи единствено неговия търговски профил.

Системата е възможност и за двете страни в процеса - на болниците дава абсолютна прозрачност по отношение на закупуваните артикули, а на доставчиците - информация за всичко, от което лечебните заведения се нуждаят.

"Платформата е изключително полезна и заради това, че не е възможно да бъде манипулирана в полза на конкретен доставчик. В CHIBA Tender заданията по търговете са стандартизирани, а лекарствата се търгуват по международно непатентовано име и в DDD (defined daily dose). Дали сме възможност и на търговците да правят своите предложения по подобряване на спецификацията, като крайната цел е една и съща- качество на възможно най-ниска цена", обяснява идеята си Семир Абумелих.

Резултатите

Разработването на програмата отнема две години, но първите регистрирани доставчици вече са факт. Вече е завършен и първият реален търг за медицински консумативи.

"Ефектът е осезаем, спечелилите цени са средно с 56% по-ниски от цените, на които до момента сме купували конкретни консумативи. Резултатите ни дават възможност да мислим в перспектива и да преразпределим средства от фонд „Разходи“ към фонд „Работна заплата“ и конкретно към заплащането на медицинските сестри в нашата болница", обяснява собственикът на университетска болница „Дева Мария“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега