Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВАС окончателно отмени здравната карта

ВАС окончателно отмени здравната карта

Според правосъдната институция, мотивите на жалбоподателите, а именно за блокиране на инвестициите в сектора, са били основателни.

Върховният административен съд окончателно отмени Националната здравна карта, въведена по инициатива на бившия здравен министър Петър Москов. Според правосъдната институция, мотивите на жалбоподателите, а именно за блокиране на инвестициите в сектора, са били основателни, пише в-к "Сега".

Припомняме Ви, че НЗК трябваше да спомага за определянето и планирането на потребностите на населението от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ, на база на които трябва да се адаптира структурата на здравната мрежа и да се планира ефективно и справедливо използване на ресурсите. В НЗК бе определен и необходимият минимален брой медицински специалисти, болнични легла по видове, медицинските дейности и нивата на компетентност и др.  

Борба срещу Националната здравна карта поведоха организациите Център за защита на правата в здравеопазването и Сдружение на частните болници. Именно те спечелиха настоящото дело, чието решение е в полза на отпадането на НЗК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега