Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вампири и таласъми идват в Историческия музей за Хелоуин

Вампири и таласъми идват в Историческия музей за Хелоуин

Почитателите на свръхестествените демонични същества ще могат да научат повече за историята и митологията около тях в рамките на лекторията "Вампири и таласъми", организирана от Регионален исторически музей – Бургас. Лекциите са посветени на предстоящия празник Хелоуин и са ориентирани предимно към учениците, които са най-голямата почитателска група на книгите и филмите за демоничните същества.

Почитателите на свръхестествените демонични същества ще могат да научат повече за историята и митологията около тях в рамките на лекторията "Вампири и таласъми", организирана от Регионален исторически музей – Бургас. Лекциите са посветени на предстоящия празник Хелоуин и са ориентирани предимно към учениците, които са най-голямата почитателска група на книгите и филмите за демоничните същества.

Специалистите от РИМ - Бургас са подготвили любопитна информация, почерпена от археологически разкопки и от българската народна митология, в която тези демонични създания са напълно реални и плашели хората от дълбока древност. Темата е особено актуална предвид популярността на демоничните същества в модерната кино и литературна сфера.

Неслучайно в днешно време България все по-често се посочва като родина на вампирите. Доказателствата за това се трупат все повече и повече - от множеството погребения със следи от ритуали срещу вампирясване, открити при археологически разкопки, с най-известен представител – вампира от Созопол, през влашкия княз Влад Дракула и красивата Катерина Петрова от хитовия сериал Дневниците на вампира

Подобна лектория се организира за втори път, като първата серия бе през февруари т.г. Лекториите нямат обявена дата и час. Те ще се осъществяват по предварителна заявка, обясниха пред PoligrafF.net от музея. Лекторията може да се организира както в залата на РИМ, така и извън музея. През следващата седмица, например, лекторите ще гостуват в ОУ "Климент Охридски". Минималната група е от около 20 човека, а цената на ученик е 2 лева. След семинара, участниците ще могат да разгледат и експозицията на РИМ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега