Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Втори ден стачка в железниците

Автор: "PoligrafF, от 25.11.2011 4
И днес стачката на служителите в БДЖ продължава . Тя започна в вчера от 8.00 часа в цялата страна и по думите на синдикатите ще бъде безсрочна и ще се провежда всеки ден в часовете от 8.00 до 16.00.

И днес стачката на служителите в БДЖ продължава . Тя започна в вчера от 8.00 часа в цялата страна и по думите на синдикатите  ще бъде безсрочна и ще се провежда всеки ден в часовете от 8.00 до 16.00.

Синдикати и ръководство на БДЖ подават различни данни за размера на стачката в четвъртък. Според БДЖ по време на протестните действия не са се движили 122 от общо 263 влака. Някои от тези влакове са заминали от началните си гари, но са престоявали в междинни гари по маршрута на своето пътуване. В тази бройка са включени и влаковете, които са отменени поради липса на подвижен състав в началните им гари. Всички влакове, които заминават от Варна и Бургас, се движат по редовното си разписание.

По твърденията на синдикатите пък от 264 пътнически влака, които е трябвало да се движат в страната между 8.00 и 16.00 ч., са спрели движение 218. В края на първия ден от стачката ръководството на “Холдинг БДЖ” ЕАД заяви, че няма да отстъпи от своята позиция да извърши жизненонеобходимите за дружеството реформи, съобщиха от дружеството.     

От транспортното министерство съобщават, че бройката на стачкуващите служители в „Холдинг БДЖ” за първия ден на стачката е бил 600 души, което представлява едва 4.6% от общия брой на служителите в дружеството. В Национална компания „Железопътна инфраструктура” са стачкували 492, като само 61 от тях са свързани с движението на влаковете. В процентно изражение стачкуващите са 3.8% от персонала в НКЖИ.  

Данните на Националната компания „Железопътна инфраструктура” показват че от всичките 335 гари, стачкуващи е имало на едва 30 гари. Стачни действия на служители на НКЖИ не е имало в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Горна Оряховица, Стара Загора, Ямбол, Карнобат, Видин, Враца, Карлово и др. Общият брой на стачкуващите в двете компании е едва 1092 служители от над 26 000 персонал, което е 4%.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или