Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вълна от емоции в зоопарка за възпитаниците на Центъра за работа с деца от улицата

Вълна от емоции в зоопарка за възпитаниците на Центъра за работа с деца от улицата

За поредна година бургаските деца посетиха зоологическата градина.

Любознателност и изключителен интерес демонстрираха възпитаниците на Центъра за работа с деца от улицата в Бургас при традиционното си пролетно посещение в ZOO Burgas – кв. „Черно море”, организирано със съдействието на ОДМВР - Бургас.

Домакините – Кръстьо и Венета Дъбови търпеливо разказаха за всеки от над 70-те вида животни и птици, настанени за отглеждане в максимално близки до естествените природни условия. Децата се впечатлиха особено от гривестите бодливи свинчета, изстрелващи при опасност бодлите си в посока на нападателя и от сърничките, спасени от продажба, като бебета преди година и хранени с козе мляко в бебешки бутилки.

Самият зоопарк, получил преди броени седмици лиценз от Министерството на околната среда и води, разполагащ с над 600 различни представители на дивата природа, предстои да бъде официално открит на 20 април от 11.00 ч. с атрактивна забавно-развлекателна програма. Малчуганите от Центъра за работа с деца от улицата бяха поканени за откриването от Кръстьо Дъбов, който успя да ги потопи в интригуващия и непознат свят на животинското и птиче царства, запознавайки стъпка по стъпка подрастващите с годините от развитието на ZOO Burgas.

Двойката бели полярни вълци, носатите мечета, лисиците, черните лебеди, африканските короновани жерави и не на последно място – камилчето Бейби позираха професионално за снимки с децата, положителното настроение на които се повишаваше след всяка следваща среща с екзотичните представители.

Бум на емоции предизвикаха и бебетата в зоопарка – кенгурчето Валаби, напуснало за малко торбата на майка си, понитата, щраусчетата, козленцата и муфлончето, които умилиха не само децата от Центъра за работа с деца от улицата, но и техните ръководители.   

Посещението на малчуганите от Общинския център в зоологическата градина бе организирано за пореден път със съдействието на ОДМВР – Бургас, като част от превантивната кампания на крайморската дирекция, обхващаща възпитаниците на общинския център от близо 13 години.

До момента, чрез различни инициативи полицейските служители се опитват да подпомогнат социалните работници и педагозите от Центъра за работа с деца от улицата при изграждането на социални умения и повишаване на благосъстоянието на децата от малцинствен произход или в риск.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега