Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ решава с кого да продължи преговорите за съставяне на правителство

ГЕРБ решава с кого да продължи преговорите за съставяне на правителство

Днес ГЕРБ се събира на национален форум, където ще бъде взето решението с кои от влизащите в Народното събрание партии да продължат преговорите за съставяне на правителство. В заседанието ще вземат участие представители на Изпълнителната комисия, кметове, председатели на общински съвети, избраните народни представители и евродепутатите от партията. Те ще изслушат доклада на преговорния екип - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова от изминалата седмица.

Днес ГЕРБ се събира на национален форум, където ще бъде взето решението с кои от влизащите в Народното събрание партии да продължат преговорите за съставяне на правителство. В заседанието ще вземат участие представители на Изпълнителната комисия, кметове, председатели на общински съвети, избраните народни представители и евродепутатите от партията. Те ще изслушат доклада на преговорния екип - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова от изминалата седмица.

През последните седем дни, трите дами от ГЕРБ се срещнаха с представители на БСП - Лява България, ДПС, Реформаторскиятблок, Патриотичния фронт, България без цензура, Атака и АБВ. Напрегнатите сесии не доведоха до пълно съгласие с нито една от седемте политически организации, което налага продължаване на преговорите и през тази седмица.

ГЕРБ достигна до частично съгласие с Патриотичния фронт, АБВ и Реформаторския блок. Именно днес националният съвет ще трябва да вземе решение за това дали и с кого да продължат разговорите. По думите на лидера на ГЕРБ - Бойко Борисов, правителство на малцинството не е вариант. Освен това, той посочи, че изключва вариант за коалиция с ДПС.

Междувременно Ивайло Калфин от АБВ коментира в ефира на bTV, че най-реалистичният вариант за стабилно правителство е този между първите две сили - ГЕРБ и БСП. Преговорите обаче показаха сериозни различия между двата състава. Най-конфликтни се оказаха казусът КТБ и ядрената енергетика.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега