Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Георгиева: ЕС отпуска 30 млн. евро за Либия

Към момента евакуирането продължава
Георгиева: ЕС отпуска 30 млн. евро за Либия

Европейската комисия ще отпусне 30 млн. евро за справяне с хуманитарната криза в Либия, съобщи еврокомисар Кристалина Георгиева, която днес посети граничната зона между Либия и Тунис.

Европейската комисия ще отпусне 30 млн. евро за справяне с хуманитарната криза в Либия, съобщи еврокомисар Кристалина Георгиева, която днес посети граничната зона между Либия и Тунис.

"Европейските ценности и интересите на общността ни принуждават да действаме решително и тъкмо това ще направим. Европа се мобилизира не само в изтеглянето на своите граждани по един координиран и ефективен начин, но и в това да отговори на потребностите на страдащите - независимо дали те са бежанци от Либия или са блокирани от конфликта в страната", добави Георгиева.

По думите на еврокомисаря  разрастването на насилието в Либия е предизвикало хуманитарна криза пред входната врата на Европа. Очаква се част от европейската помощ да бъде насочена в подкрепа на евакуацията и насочена в пограничните зони, за закупуване на палатки, одеяла, храни и лекарства.  

Около 130 хиляди души са успели да избягат от Либия през последните дни, но десетки хиляди все още се струпват по границите на джамахирията с Египет и Тунис, заяви представителят на Агенцията за бежанците към ООН Сибела Уилкс. 

Към момента в района на граничния пост Рас Джедир на границата с Тунис тече мащабна международна операция на ООН и Червения кръст за евакуиране на бежанците към близки летища, от където да отпътуват за страната си. Германия, Испания и Великобритания изпращат военни кораби и самолети, които да приберат бежанците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега