Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Георги Дражев: Ще сезирам прокуратурата за източване на "Черноморец"

Георги Дражев: Ще сезирам прокуратурата за източване на "Черноморец"

Общински съвет не знаел за фалита, никой не ги уведомил.

"Общински съвет няма информация откъде идват всички задължения на "Черноморец". Чуват се слухове за румсървиз, нощувки и кетъринг в 5-звездни хотели. Твърди се за 55 млн. лева. Няма финансови документи и не може да се потвърди какви са задълженията. Ще уведомя прокуратурата и ще поискам тези документи да бъдат набавени. Според мен има документна измама с цел източване на дружеството". Това заяви зам.-председателят на Общински съвет - Бургас - Георги Дражев на нарочна пресконференция в Бургас.

По думите му, до момента Общински съвет и представителите на администрацията в борда на директорите на дружеството не са били уведомени за делото, което Инспекцията по труда води за обявяване на ПСФК “Черноморец Бургас” в несъстоятелност. Дражев заяви, че има подозрения за това, че някой в Общината е бил наясно, но официално нито една от двете структури на местното самоуправление не е била информирана, макар да е акционер в дружеството.

Съветникът изрази притеснение, тъй като ПУП-ът на терена в района на стадион "Черноморец" е променен, което дава зелена светлина на инвеститор да застрои площите около и дори върху територията на спортното съоръжение. Дражев заяви още, че от 2005-а година се занимавал с казуса, но всичките му сигнали в прокуратурата "отивали в кошчето".

На журналистически въпрос дали същата съдба грози и стадион "Лазур", зам.-председателят на ОбС без колебание заяви, че процесът вече бил започнал с презастрояването на терените около съоръжението, което възпрепятствало охраната му, както и блокирал паркирането при спортни изяви.

Дражев апелира прокуратурата да се намеси и да разследва случая с източването на "Черноморец".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега