Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Г-н Президент, защо подминахте най-големите драми на Отечеството?

Автор: "PoligrafF", от 20.01.2012 0
Плевнелиев трябва да насочи мениджърските си качества към истински големите проблеми на България. Това се казва в позицията на доц. д-р Атанас Семов – зам.-председател на РЗС, изпратена до медиите.

Плевнелиев трябва да насочи мениджърските си качества към истински големите проблеми на България. Това се казва в позицията на доц. д-р Атанас Семов – зам.-председател на РЗС,  изпратена до медиите.

Предоставяме ви, пълния текст на позицията без каквато и да е редакторска намеса:

”Още през октомври признах победата на г-н Росен Плевнелиев на президентските избори и убедено му желая успех в изключително важната му мисия. Затова и очаквах с внимание първата му реч при полагането на клетва пред НС. Останах доволен от неговия балансиран и аналитичен тон – и болезнено разтревожен от крещящото мълчание по най-страшните проблеми на Родината ни!

Президентът Плевнелиев направи строен мениджърски анализ на важни проблеми пред България. Не мога да не призная – чухме важни думи. Чухме заявка за баланс и отговорност. Чухме и една ясна, макар отново твърде счетоводна  президентска мечта за 2020-а година. Но много страшно кънти онова, което не чухме. Защото наскоро България избра не главен инженер на държавата, а държавен глава…

И новоизбраният президент беше длъжен да изкрещи петте най-страшни проблема на Отечеството ни, а той – боя се съзнателно – ги подмина… Президентът бе длъжен да започне с най-голямата драма на своя народ: демографската катастрофа. Когато си избран за президент на най-бързо изчезващата нация в света (по официални данни на ООН), трябва най-бързо да започнеш с усилията за демографско спасяване на народа си!

Изключително нужна беше честна остра позиция за огромната и нарастваща бедност – която вече съсипа не само едно или две поколения, нито само няколко региона – от бедност е съсипана нравствеността на народа ни! Обещаното „електронно правителство” пет пари не струва, ако ще управлява един смазан и обезверен народ… Абсурдно е да се подмине огромната драма на българското образование – затворените над 100 училища, поставените най-ниско в бюджетната стълбица учители, университетски преподаватели, учени.

Президентът трябва да настоява образованието да бъде обявено за стратегически национален приоритет, основен ключ към решаването на всички други проблеми! По другия най-страшен проблем на днешна България – корупцията – чухме уж добри, но общи думи, които всъщност показват липса на решимост президентът да бъде знаменосец в тази съдбовна битка, чието истинско начало очевидно се отлага.

Подминатата тема за наложителните промени в Конституцията ясно показва, че и от този президент не можем да очакваме решителна активност за промяна на основния закон, каквато и днешната Конституция му позволява… Очевидно е – корупцията ще продължи да бъде не проблем, а смисъл на властта… Навярно затова всъщност не чухме нито един конкретен президентски ангажимент… Не чухме нищо и за наложителните усилия за опазване и укрепване на суверенитета на България – днес застрашен повече от всякога в последните 100 години!

Не чухме нито веднъж думите „учител”, „читалище” или „историческо наследство” – а именно на тях дължим оцеляването си през вековете и без тях сме обречени и на духовна ликвидация, освен физическата! Навярно затова не чухме нито веднъж думите „нравственост”, „духовност”, „култура”. Както не беше споменат нито веднъж „българската нация”… Не чухме нито веднъж думата „лекар” – а сме най-болния народ в Европа! Не чухме нито веднъж и думата „възрастни хора” – а сме най-бързо застаряващия народ в света (отново по официални данни на ООН).

Защото „модерна България” няма как да бъде „абонирана за успеха”, ако не виждаме драмата на близо 3 милиона българи, абонирани за мизерията… Въпросът защо 4-ят президент подмина 5-те най-страшни въпроса е страшен въпрос…

Разбира се, пожелавам: На добър час, г-н Президент! И… насочете мениджърските си качества към истински големите проблеми на България!”

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или