Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДАМТН: Не са констатирани нарушения при пакетираните сухи варива в магазините

ДАМТН: Не са констатирани нарушения при пакетираните сухи варива в магазините

Инспекторите на ДАМТН провериха 2 655 000 броя опаковки продукти, взети на случаен принцип от общо наличните за продажба в търговските обекти.

Нямаконстатирани нарушения при пакетираните сухи варива в търговската мрежа. Това установи серия от проверки, извършени от ГД "Метрологичен надзор". Акцията бе с превантивна цел. Инспекциите са били осъществени в 66 търговски обекти от различен мащаб в цялата страна – големи национални вериги, регионални вериги, супермаркети и малки квартални магазини за хранителни стоки.

Инспекторите на ДАМТН провериха 2 655 000 броя опаковки продукти, взети наслучаен принцип от общо наличните за продажба в търговските обекти. На извадковконтрол са били подложени 318 партиди сухи варива, пуснати на пазара от 53български производители. При извършения контрол не са установени отклонения отобявеното нетно количество.

Добрите резултати от проведените проверки са следствие отсистемно провежданите тематични инспекции на видове продукти, посочват от Агенцията. Те са с целконтрол на нетните им количества в търговската мрежа, които ДАМТН извършваежегодно в последните години. По тозиначин се гарантира освен защитата на потребителите от ощетяване в количестватаи условия за лоялна конкуренция на производителите им по отношение на спазванена изискванията на ЗИ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега