Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Данъчните започват проверки на хлебопроизводители

Два хлебозавода в региона хванати в нарушения
Данъчните започват проверки на хлебопроизводители

Непосредствено след началото на проверките цех в община Созопол е преустановил сам дейност. В друг обект цената на произвежданата продукция се е увеличила. Ще бъдат проверявани както големи, така и малки обекти.

Екипи на Националната агенция за приходите в Бургас започнаха масирани проверки в сектор хлебопроизводство. Ще бъде обхваната цялата верига от производството на хляб, хлебни изделия и закуски, през дистрибуцията и продажбите в търговската мрежа. Контролът се извършва съвместно с Икономическа полиция,  представители на ХЕИ, Инспекцията по труда и Комисията за защита на потребителите.

На два хлебозавода в региона вече са съставени първите актове за установени нарушения, съобщиха от приходното ведомство в областния център. Непосредствено след началото на проверките цех в община Созопол е преустановил сам дейност. В друг обект цената на произвежданата продукция се е увеличила. Ще бъдат проверявани както големи, така и малки обекти. До момента не са установени фрапиращи нарушения на осигурителното законодателство. Наетите работници са със сключени трудови договори, осигурени са на прагове над минималния за бранша, коментираха още от НАП-Бургас.

Данъчните и екипите на другите контролни институции проследяват още дали бракуван вече хляб не се продава на ниска цена за консумация от хора. Целта освен извеждане оборотите на светло и контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство е още и дисциплиниращ ефект в целия сектор. На места органите по приходите извършват явно наблюдение в рамките на три денонощия. Проверките, които продължават, са и на територията на област Ямбол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега